Qui som?

Som part del poble de Calella, mestres, cuineres, músics, parades i aturades, actives i reactives. Davant l’aparent inoperativitat de les institucions vers la situació a la que s’estàn abocant milers de vides refugiades ens plantem.

La intenció és sumar esforços, teixir les idees i aportacions de tothom i poder recollir els fruits a entregar a qui ho necessiti. Tot el recaptat anirà directament on faci falta. Tothom pot dir la seva, positiva i constructivament, si tens un grup de música, dansa, pintura, castellers, geganters, paelles populars, sardinades, caminades.. el que sigui, proposa-ho.

Què podem i volem fer com a ciutadania organitzada?

D’una banda, estem recaptant fons per donar suport a alguns projectes que estan directament treballant amb les refugiades. Creiem que és important conèixer-los de primera mà per poder donar seguiment a la donació econòmica i saber que aquests diners serviran pel propòsit pel qual han estat entregats.

Per aconseguir-ho s’està fent:

  Posar guardioles a establiments i espais públics.

–  Organitzar un festival benèfic.

  Col·laborar amb esdeveniments d’altres entitats del poble.

 Fer xarxa amb altres pobles que també s’estan mobilitzant per ajudar a les persones refugiades.

  Gestionar donacions voluntàries.

D’altra banda, volem iniciar un procés de conscienciació per preparar-nos per donar acollida i ajudar a la integració de les persones migrades i perquè es generi una postura social de rebuig cap a les polítiques migratòries, geoestratègiques, bèl·liques, polítiques i repressives dels Estats que han donat peu a aquesta situació.

Estem preparant:

   Xerrades informatives sobre la guerra a Síria i la situació de les refugiades.

   Dinàmiques des del lleure per tractar el tema de les refugiades amb infants.

   Difusió de les campanyes a nivell local, estatal i internacional.

   Creació de campanyes i mobilitzacions específiques de conscienciació.

La nostra lògica vol ser solidaria, no asistencialista, ni caritativa. Som conscients que tenim privilegis per viure dins el marc europeu i volem respondre en la mesura que poguem davant de crisis humanitàries com la que s’està vivint aquests últims mesos. Encara que sabem que la declaració dels drets humans és paper mullat, ens agradaria que totes aquestes accions servissin, en la mesura del possible, per fer pressió sobre el govern i les seves polítiques concretes en relació amb les refugiades, ja que entenem que les persones organitzades poden arribar a influir en les decisions preses en l’àmbit polític i en la manera d’executar-les.

Durant aquests mesos hem recolzat directament a entitats que, des de diferents perspectives, estan intervenint per denunciar la situació que viuen les persones refugiades i, alhora, estan treballant per millorar-ne les condicions de vida i cobrir les necessitats bàsiques.

Concretament hem col·laborat amb:

-Stop Mare Mortum

-Lleure cap a Grècia

-Salvament Marítim humanitari

-EkoProject

-Unadikum refugees

– Casa Nostra, Casa Vostra

Ens hem organitzat perquè pensem que només així podem arribar a influir en les decisions preses en l’àmbit polític i en la manera d’executar-les.